Thursday, August 7, 2014

Përbërësit

  • 1 qepë të kuqe të madhe, të prerë në fije të holla.
  • 1/2 e filxhanit uthullë e mollës
  • 1/4 e filxhanit sheqer
  • 8 filxhana domatote, të prerë
Në një enë të thellë kombinoji 4 filxhana ujë të ftohët akull dhe 2 lugë caji kripë; përziji deri sat ë shkrihet kripa. Shtoji qepën e prerë; përziji deri sa të ndahen në unaza. Le të rrijnë të tilla për 20 minuta; kulloji.
Ndërkohë, sos të ëmbël – tharët, në një enë të të vogël përziji së bashku me uthullë, sheqer, dhe ¾ lugë caji, kripë dhe piper të zit ë bluar dhe të freskët. Në një enë ekstra të madhe kombinoji domate dhe qepët. Shtoje sosin; përziji deri sa të mbulohen e tërë masa. Le të rrijnë të tilla për 5 minuta. Le të servohet.

0 comments:

Post a Comment